Sıkça Sorulan Sorular
Merhaba D. bey öncelikle ses telleri bölgesinin endoskopik muayenesi gerekir, sesi kullanmak, yüksek perdeden kullanmak ve zorlamak zamanla ses tellerinde kalınlaşmalara veya diğer ses tellerinin rahatsızlıklarına neden oluyor, sesin tınısında ve karakterinde bozulmalara neden olabiliyor. Tabi ayrıntılı videostroskopi tetkikleri ses tellerindeki sorunların tespitinde önemli yeri mevcut. Önce sorunun çözümü sonra tedavisi mümkün olabilir. İyi günler
Öncelikle kulak çınlamasının sebebi tespit edilmelidir. Üstün körü yapılan tetkikler tanının konmasını geciktirir. Aynı zamanda tedavi sıkıntısı yaratır. Bu tetkikler oldukça çeşitlidir. Pek çok yeni tedavi yöntemi mevcuttur. Muhtemelen size verilen çınlamayı maskeleme cihazıdır. Sebebe yönelik tedavi yapılmalıdır. Tetkik yelpazesinde MR,BT,Dopler, Kan tetkikleri ,spesifik pek çok tetkik yapılır. Bu tetkiklerin fazlaca olması hastalığın sebebinin pek çok nedene bağlı olabilmesidir. Sizlere yardımcı olabilmem için İstanbul da olmanız veya İstanbul'a gelip bu iş için zaman ayırmanız gerekir. Maalesef Trabzon da olmanız sıkıntı yaratıyor. Geçmiş Olsun dileklerimle ………………… Hocam öncelikle ilginiz için çok teşekkürler. Trabzon’da olmamızın hic bir dezavantajı yok orada olmamız iki saat uygun görürseniz yârin sizi aramak istiyorum. Saygılarımla D.S.
Kulak estetiğinden ziyade yeni bir kulak görseli oluşturmak gerekir. Bu birkaç ameliyat aşaması demektir. Bu işler için 2 alternatif var ya ameliyat yada implant , yani dışarıdan takılabilen apery kulak olabilir. Tabi ki hiç kulak deliği yoksa, biz ona dış kulak yolu atrezisi deriz, ameliyatı ciddi program ve belli bir disiplinle yapılmalıdır. Yani çok boyutlu bir işlem olması nedeniyle oldukça titiz ve disipliner yaklaşımla sorun halledilebilir.
Tabi ki sebebini tespit edip ona uygun bir tedavi seçimi yapmak gerekir. Geldiğiniz takdirde ağız kokusunun kaynaklandığı sorunu çözmek için öncelikle ayrıntılı endoskopik muayene ve bir takım tetkikler sonucu teşhisi koyup tedaviye geçebiliriz. Şayet Benim branşımın dışında ise bunlarında değerlendirip gerekirse sindirim sistemi için gastroentroloji uzmanı, diş taşlarına veya ağız içi köprülere bağlı ise diş hekimliği önerileri olabilmektedir, Şayet üst solunum yollarında bir takım soruna bağlı ise sorun çözülebilir. Bu işin tedavisinde tanıyı isabetli koymak ve ona göre yardımcı olmak esastır
İyi günler, işitme yolları bir bütün olarak düşünüldüğünde kulaktan başlayan ileti sırasıyla omur ilik soğanı (Pons) Küçük beyin ( serebellum) ve beyin olarak işitme nerkezi olarak adlandırılan hechel gyrusuna kadar uzanır. Her ne nedenle olursa olsun bu yolların detaylı incelenmesi gerekir. Sinir hücrelerinin durumları, işitsel ağlar tüm işitme mekanizmaları ayrıntılı bir şekilde tetkik edilmeli ve incelenmelidir. Bu işlemler yapıldığında sorunun kaynağına ulaşılır. Sonraki işlemse soruna uygun tedavidir. 2-3 ve hatta daha fazla seste hissedilebilir. Tıp sürekli gelişmektedir. Bu konuda da yeterli gelişmeler vardır ve devam eden çalışmalarda mevcuttur. Ülkemizdeki sorun, Hekimlerin yeniliklere ne kadar açık olduğu ve ne kadar kısa sürede bu yeniliklere adapte olduğuyla alakalıdır. Öncelikle tetkiklerinizi yapıp sorunun kaynağını tespit etmemiz gerekecektir. Bu tespit noktasında da yeni tetkik yöntemleri ile sorunun kaynağını bulmak mümkündür.
Tabi ki sebebini tespit edip ona uygun bir tedavi seçimi yapmak gerekir. Geldiğiniz takdirde ağız kokusunun kaynaklandığı sorunu çözmek için öncelikle ayrıntılı endoskopik muayene ve bir takım tetkikler sonucu teşhisi koyup tedaviye geçebiliriz. Şayet Benim branşımın dışında ise bunları da değerlendirip gerekirse sindirim sistemi için gastroentroloji uzmanı, diş taşlarına veya ağız içi köprülere bağlı ise diş hekimliği önerileri olabilmektedir, Şayet üst solunum yollarında bir takım soruna bağlı ise sorun çözülebilir. Bu işin tedavisinde tanıyı isabetli koymak ve ona göre yardımcı olmak esastır.
Kulak estetiğinden ziyade yeni bir kulak görseli oluşturmak gerekir. Bu birkaç ameliyat aşaması demektir. Bu işler için 2 alternatif var ya ameliyat ya da implant, yani dışarıdan takılabilen apery kulak olabilir. Tabi ki hiç kulak deliği yoksa biz ona kulak yolu atrezisi deriz, ameliyatı ciddi program ve belli bir disiplinle yapılmalıdır. Yani çok boyutlu bir işlem olması nedeniyle oldukça titiz ve disipliner yaklaşımla sorun halledilebilir.
P. bey testin nerede ve nasıl yapıldığı çok önemli, Nerede yaşadığınızı bilemiyorum, ama ben dahi İstanbul da pek çok yere test konusunda güvenemiyorum hele konu çocuksa oyun odiyometrisi dediğimi erişkinden farklı itina isteyen bir işitme testi yapılması gerekir. Bu ciddi ustalık ve tecrübe işidir. Typanogram dediğimiz test yani basınç testi objektif test olduğu için sonucu her yerde aynıdır. Yani bu test insan faktöründen ziyade cihaz tespitlidir. Şimdi 40 db lik işitme kaybı bir soru işareti acaba gerçek mi çocuk sesi cevaplarken 10 db yanılabilir. Burada işte tecrübe ön plana çıkar. Yaklaşık 30 db veya daha az işitme, sıvıya bağlı işitme kaybıdır. O zaman tüp takılması gerekir. Gene de Tecrübesi yüksek bir yerde ölçüm yapılması gerekebilir. Bu işlemi tamamladıktan sonra sonuçları gönderebilirsiniz.
Bol su için ortalama günde 2 litreyi geçsin, Tükürük salgılarının artması bakterileri ve mantarların ağız içinde üremesine engel olur. Yazımda belirttiğim ilave ek tedbirleri uygulayın, Sık sık karbonatlı su ile gargara yapın. Bu tedbirleri bir deneyin şayet geçmez ise yapılabilecek bir takım testler mevcut. Bunların içinde tükürük analizi de önemli. Tabi ki bu işlemler bir doktor kontrolünde olmalıdır.
Bazen burun ameliyatları sonrası koku alama bozulabilmektedir. Bu ya ameliyatlarda nadir olarak görülmekte ya da yeterince açılmamış burunlarda gözlenebilmektedir. Bur da yapacağınız işlem bir muayene ile sorunun çözümüne gitmek olacaktır. İkinci ameliyat kurallara uygun yapılırsa sıkıntı oluşturmaz.
Merhabalar, Kulağı sesten korumadan yapılan silah atışları veya diğer kollamanın müsait olmadığı durumlar, iç kulakta mikro ses travmasına ve bu durumun süreklilik arz etmesi işitme kayıplarına neden olmakta. Ayrıca ince seslere doğru işitme kayıplarını artırmakta ve kulak çınlamasında beraberinde getirmektedir. Bu vakite kadar olanlar geri dönüşümü olmayabilir, ama kulak çınlamasını hafifletmek için bir grup yeni ilaç grubu denenebilir. Bundan sonra kaybın ve çınlamanın ilerlemesi için atış talimlerinde mutlaka kulaklık kullanın, ses travmalarından uzak durun.
Merhabalar, yerleştirilen kıkırdak o bölgede fikse edilmez veya iyi yerleşmez ise kayabilir, ön görüntünüzle bir tarafa kaymış ve yamukluk izlenimi vermekte, yeniden bir operasyonla yerine oturtmak ve o bölgede kaynamasını sağlamak gerekir. Yeniden açık cerrahi ile düzenlenmesi mümkün.
Merhaba S. bey, Resimleriniz rinoplasti sınırlarında uzak, Böyle bir durumda tekrar bir revizyon ameliyatı gerekir. İyi bir şekilde yapıldığında sorun kalmayacaktır. Tabi resimlere bakıp bir sonuç çıkarmak zor, En önemli kısmı içerde ne yapıldığıdır. Burnun üst kısmındaki kaba görüntü daha ziyade anormal kallus oluşumu denilen bir olay gibi durmakta yani bu bölgede kemikleşme olurken ekstra kaba düzensiz bir kalınlık ve gidişat olabilmekte. Önceden de bahsettiğim gibi resimlere bakarak karar vermek zor, içerde yapılan işlem, iç kısmın ve dış kısmın ayrıntılı muayeneleri gerekir. Bu resimlerle yapabileceğim yorum anca bunlar olabilmekte.
Merhabalar, M. bey, Nefes problemi sorun oluyorsa içerideki sıkıntının giderilmediğini gösterir. Nasıl bir gref konduğu sentetik mi? veya kendi dokunuz mu? bu önemlidir. Her geçirilen ameliyat riskin daha da artmasına neden olur. Maliyet yapılacak değerlendirme sonucunda anca tespit edilebilir. 3 ke operasyon düşünülüyorsa mutlaka hekimle iyi diyalog ve iletişimde olmalısınız. Geldiğinizde değerlendirme, planlama ve fiyatlama yapabiliriz. İyi günler.
merhabalar , Öncelikle yapılan ameliyatlarda ne yapıldığı ne kadar doku çıkarıldığı burunun stabilitesi, olası risk ve bir dördüncü ameliyatın problem aratıp yaratmayacağı konusunda muayenelerinizin yapılması gerekir. Rinopilasti operasyonları Benim sık uyguladığım ameliyat grubundadır, her türlü burun için ameliyatlar yapılabilir. Sizi sıkıntıya sokup sokmayacağı önemlidir. Bu konuda doğrusunu sizinle açıkça paylaşabilirim. Öncelikle sizi görmem gerekir.
Merhaba M. bey, Öncelikle şikâyetlerinizi önemle dikkate almalısınız. Bir an önce kbb uzmanı tarafından muayenenizi ve tetkiklerinizi yaptırıp, Apne derecesinin tespit edilmesi gerekir. Uyku apne hastalığı ölümden -kansere kadar pek çok hastalığı davet eden çok önemli rahatsızlık. Allah göstermesin ciddi bir sorunla karşılaşmadan bu işle uğraşan bir hekim tarafından takibiniz olmalı. Bir an önce bir noktadan başlayın ihmal etmeyin. Gerisi kolaylıkla çözülecektir. İyi günler dilerim
Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun, tüm tetkikler tapılıp temiz çıkması söz konusu ise, geriye yapılacak birkaç işlem var, bir takım yeni ilaçlar mevcut onlar denenebilir. Devamı halinde hipnoz tedavisi uygulanabilir. iyi günler dileklerimle.
Merhabalar, Ağır uyku apne derecesindesiniz. Maalesef şu anda başkaca bir tedavi şekli yok. Kilo problemleri varsa ve kilo verebilirseniz ilerde apneleriniz rahatlayabilir. Bir cerrahiye aday hale gelebilirsiniz. Cpap cihazının zararı konusunda bir takım çalışmalar yeni yeni yapılmakta. Ama başkacada günümüzde tedavi şekli yok. Ama yapılması gereken iyi bir cihaz almak özellikle kaliteli bir cihaz kullanmalısınız iyidir. Genellikle Çin menşeyli cihazların basınç problemleri olabiliyor yani basınç belirlense bile kontrolsüz cihaz olması nedeniyle yüksek basınçlar verebiliyor. Buda kişiyi rahatsız etmekte ve sıkıntıları yaşatmaktadır. iyi günler.
Merhabalar, Cerrahi yolla veya yakarak çıkarılabilir. Bu tedavilerle sonuç alırsınız. İyi günler.
Merhabalar, Burun tıkanıklığınız artık tolere edilebilir sınırın dışına çıkmış, Teşhis ve tedavi aşamasına gelmiş, Mutlaka askere gitmeden bir hekime görünün. Gerekli bir cerrahi durum varsa askerlik öncesi işleminizi yaptırın. BU durum askerde efor harcanması gereken durumlarda size fayda sağlayacaktır. İyi günler dileklerimle
Merhabalar sonradan çıkan et beni, sizde görülen durum muhtemelen virüslere bağlı bir durum olabilir. virütik durumlarda ilaç tedavisi sınırlıdır. anca antivirütik kremler belki işe yarayabilir. Yakılarak çıkartmak bazen kesin çözüm olmakta, tabi bu yakma işini sakın siz denemeyin. Medikal bir cihaz ve yöntemle olacak. Bunları göz önüne alarak bir KBB doktoruna müracaat ediniz. İyi günler dilerim.
Merhabalar, Burnunuzun tıkalı olması mekanik ve fonksiyonel bir sorunun olduğunu gösteriyor. Burunda şekil bozukluğu yapacak şekilde görsel burun değişikliğinin olmuşsa, bununla ilişkili arka kısmında bazen burun yollarını kapatacak eğri kısım olabilir veya burun geçiş yolunu tıkayacak bir durum olabilir. Ne yapılması gerekir sorusu, mutlaka bir KBB uzmanına görünün. Şayet tıkanıklığın sebebi aldığınız darbeye bağlı gelişmişse burun dışı ve içinin düzenlenmesi gerekir. İyi günler dileklerimle
Merhabalar, Anlattığınızdan yola çıkarak, Burnunuzda hem kıkırdak yani septum deviasyonu hem de et problemi yani konka hipertrofisi mevcut gibi görünüyor. Yatış pozisyonuna bağlı tıkanıklık et sebebiyle oluyor. Biz bu belirtiye baskül belirtisi diyoruz, yani burnunuzda konka adı verilen normalde burun fonksiyonunda yeri olan etler zamanla hacimleri artıyor, bu yapılar sünger gibi iç yapılarında kan barındıran yapılar. Yatış pozisyonuna bağlı yer çekimi etkisiyle kan yer değiştirince alt üst yani sağ ve sol burun içindeki bu yapı yatışa bağlı şişip tıkanıyor. Yapmanız gereken ayrıntılı bir muayeneden geçip tanı konup gerekenin yapılmasıdır. İyi günler dilerim.